Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 02:50

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Mέχρι τέλος Μαίου θα δοθεί η οδός Κύπρου στους οδηγούς


«Ένα έργο που έχει ταλαιπωρήσει την πόλη έχει μπει στην τελική ευθεία», δήλωσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (24/5) ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος ενημερώνοντας για την εξέλιξη του έργου ομβρίων της Κοινότητας Παπάγου, που έχει κρατήσει κλειστή την οδό Κύπρου σχεδόν ένα χρόνο τώρα.

«Δεν έχουμε την επίβλεψη, δεν έχουμε τη χρηματοδότηση, δεν δίνουμε εμείς τις παρατάσεις για το έργο. Εμείς μεταφέρουμε ότι μας λένε ο επιβλέπων της Περιφέρειας και ο ανάδοχος του έργου», ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος.

«Είχα δηλώσει, ότι περίπου στο Πάσχα θα άνοιγε το μεγαλύτερο κομμάτι της Κύπρου, δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό. Δόθηκε όμως ήδη σήμερα (24/5) το κομμάτι από Βουτσινά έως Αρτέμιδος. Όσοι δηλαδή ανεβαίνουν τη Μεσογείων μπορούν μέσω της οδού Υγείας να μπουν και να διοχετευθούν στην Αρτέμιδος και να συνεχίσουν στην Κορυτσάς.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή τις αρχές της επόμενης θα δοθεί όλο το κομμάτι από τη Μεσογείων», σημείωσε κατηγορηματικά για το τέλος των εργασιών.

«Όλοι συμφωνούμε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο. Λόγω της Κλιματικής απειλής θα το βρούμε μπροστά μας με θετικές εξελίξεις. Η προσωρινή ταλαιπωρία αυτών των 10 μηνών που είναι πάρα πολύ μεγάλη για όλους τους κατοίκους, θα ξεχαστεί μπροστά στο έργο που θα έχει ένα πολύ μεγαλύτερο όφελος συνολικά για την πόλη».

Ο Δήμαρχος επιπλέον ενημέρωσε ότι εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής η μελέτη για συμπληρωματικό δίκτυο ομβρίων της Κοινότητας Χολαργού ύψους 2,8 εκατ. ευρώ.  Άμεσα προβλέπεται η δημοπράτηση του και σε ένα περίπου έτος θα ξεκινήσει και αυτό το έργο.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.