Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 07:26

15χρονος στην εντατική μετά από ατύχημα στην αφύλακτη οικοδομή στα σχολεία του Παπάγου


Σοκ έχει προκαλέσει το ατύχημα 15χρονου Χολαργιώτη μαθητή, όταν έπεσε από την αφύλακτη οικοδομή στην περιοχή πίσω από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Παπάγου, την περασμένη Δευτέρα. Ο μαθητής βρέθηκε μετά από αρκετή ώρα από φίλο του και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου εισήχθη στην εντατική, σύμφωνα με πληροφορίες του myxolargos/mypapagos.gr.

Η αφύλακτη οικοδομή είναι ένα θέμα που έχει ταλαιπωρήσει πολλά χρόνια τις σχολικές κοινότητες του Παπάγου, ενώ η περίφραξη που έγινε ήταν μία διεκδίκηση των Συλλόγων Γονέων. Όμως η περίφραξη αυτή έχει εδώ και αρκετό καιρό καταστραφεί κι έτσι αποτελεί ξανά χώρο συγκέντρωσης των εφήβων.

Το θέμα έφερε για ακόμη μία φορά, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (22/6) η Μαρία Σιώτου απευθύνοντας ερώτημα στον Δήμαρχο για τις κινήσεις που επιτέλους πρέπει να κάνει και με τι χρονοδιάγραμμα, λόγω της επικινδυνότητας τόσο του ατυχήματος που ήδη καταγράφηκε, όσο και της πυρκαγιάς.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι έχει κάνει τρεις επιστολές προς τη διοίκηση της Ιατρικής Βιβλιοθήκης στην οποία ανήκει η οικοδομή προειδοποιώντας και για τον κίνδυνο ατυχήματος και σημείωσε: “Ο χώρος βρίσκεται στο Δήμο Αθηναίων. Οπότε εκεί πρέπει να απευθυνθείτε. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Να πάω να το χτίσω μόνος μου; Σε χώρο που δε μου ανήκει»;

 

Με αφορμή το ατυχές περιστατικό και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Παπάγου Χολαργού εξέδωσε ανακοίνωση πριν λίγες ώρες.

"Ανακοίνωση για τραυματισμό μαθητή σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα

Με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό μαθητή σχολείου του Δήμου μας στο εγκαταλελειμμένο κτίσμα πίσω από το γυμνάσιο και το λύκειο Παπάγου, ως Ένωση Γονέων Παπάγου Χολαργού:

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο μαθητή και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στην οικογένεια του.

Επίσης καταγγέλλουμε:

-την αδιαφορία της ιδιοκτήτριας εταιρείας, Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, να περιφράξει αποτελεσματικά και επαρκώς την είσοδο στο χώρο ιδιοκτησίας της και να μεριμνά για τη συντήρηση της, αλλά και να αποκλείσει την είσοδο στην ίδια την ημιτελή οικοδομή.

-την ανυπαρξία του Δήμου Αθηναίων για την αποτροπή της πρόσβασης στον επικίνδυνο χώρο που έγινε ο τραυματισμός.

-την ανεπάρκεια του δήμου Παπάγου Χολαργού που παρότι γνωρίζει το χρόνιο πρόβλημα, εμμένει μόνο στην αποστολή επιστολών, χωρίς να προβαίνει σε περαιτέρω ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος.

Τις ευθύνες των παραπάνω επιτείνει το γεγονός ότι για την επικινδυνότητα του χώρου έχουν στείλει επιστολές και έχουν προβεί ακόμα και σε μήνυση οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των όμορων σχολείων.

Ως Ένωση Γονέων απαιτούμε την άμεση ανταπόκριση όλων των υπευθύνων με στόχο τη γρήγορη επίλυση του προβλήματος και δηλώνουμε ότι δεν ανεχόμαστε να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή και η ασφάλεια των παιδιών μας, ούτε για μια μέρα ακόμα"...


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.