Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 06:13

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δημοτών για τη σωτηρία του εμβληματικού ευκάλυπτου στο «Μ. Μαρσώ»


Κορυφώνεται η διαμαρτυρία των δημοτών για την απόφαση κοπής του εμβληματικού ευκάλυπτου, που βρίσκεται στο γήπεδο Μαρκ Μαρσώ του Χολαργού, με ανοιχτό κάλεσμα την Τρίτη το απόγευμα στις 19.30 στην είσοδο του σταδίου στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας – 17ης Νοεμβρίου – Νάξου.

Οι δημότες που δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους και το θέμα να οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες, έχουν ήδη προσφύγει κατά της απόφασης στην αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής εξαντλώντας αρχικά το τυπικό κομμάτι των διοικητικών ενστάσεων.

Στόχος τώρα είναι η ευαισθητοποίηση περισσότερων, αλλά και να γίνει σαφές στη διοίκηση του Δήμου, ότι θα υπάρξει σθεναρή αντίδραση αν προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης της. Παράλληλα επιδιώκουν να γίνει σαφές ότι δεν είναι αποδεκτή μέσα σε μία περίοδο κλιματικής κρίσης η όποια περαιτέρω απομείωση του πράσινου στις γειτονιές του Παπάγου και του Χολαργού.

Να θυμίσουμε ότι η απόφαση (Α.Α. 31/2022) ελήφθη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Μαρτίου 2022 και ψήφισαν «ΚΑΤΑ» ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Αθ. Κούτρας, που διαφοροποιήθηκε από την πρόταση του Δημάρχου, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ. Ανυφαντής, Ν. Χαμηλοθώρη, Π. Ζήκας.

Ενώ «ΥΠΕΡ» της κοπής του δέντρου ψήφισαν οι Α.Μ. Τσικρικώνη, Ν. Κουκής, Μ. Υφαντής, Ε. Βεντουζά - Παπανικολάου, Α. Αυγουρόπουλος, Μ. Τράκας, Β. Σιαμάνης, Α. Βαλυράκης, Χ. Πετράκης, Β. Νικάκη, Ν. Καραγιάννης.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.