Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 07:15

Οπτικές ίνες το 2022, σε ξύλινους στύλους του 1950 στους δρόμους του Παπάγου!


Το ένα μετά το άλλο τα πεζοδρόμια της Κοινότητας Παπάγου γεμίζουν με ξύλινους στύλους, έναν ανά δύο σπίτια συγκεκριμένα, για την κατά τα λοιπά σύνδεση τους με το υπόγειο δίκτυο οπτικών ινών.

Δημότες κατήγγειλαν την τεχνική αυτή δημόσια στην ομάδα Χολαργός Παπάγος online, την ώρα, που όπως όλα δείχνουν, η δημοτική αρχή δηλώνει, άγνοια.

Μετά τη δύο ετών σχεδόν ταλαιπωρία, όπου τα συνεργεία του εργολάβου είχαν κατατρυπήσει όλη την πόλη, τότε που ο Δήμαρχος δήλωνε ότι θα ταλαιπωρηθούμε λίγο, αλλά θα είμαστε οι πρώτοι που θα έχουμε υπόγειο δίκτυο οπτικών ινών. Τελικά κάτι όπως φαίνεται δεν πήγε καλά και η πραγματικότητα είναι αρκετά μακριά. 

Ωστόσο το myxolargos mypapagos.gr επικοινώνησε με στέλεχος τηλεπικοινωνιών, ο οποίος κατηγορηματικά εξήγησε ότι αυτή η τεχνική δεν έχει καμία λογική βάση και είναι μία μέθοδος που δεν ακολουθείται πουθενά.

Όμως στου Παπάγου, κάθε αίτηση κατοίκου για οπτικές ίνες περιλαμβάνει τοποθέτηση 5 μέτρων ξύλινο στύλο μία τεχνική  του περασμένου αιώνα, όπου τοποθετείται ένα κουτί στο μέσον της κολώνας (αυτούς είχαν στις αποθήκες) και το καλώδιο τελικά τρέχει εναέρια! Δηλαδή σε πολύ λίγο ένα δάσος από ξύλινες κολώνες-νέα εμπόδια στα πεζοδρόμια!

Πέρα από το ακαλαίσθητο της κολώνας και του εναέριου, από την τελικά τσάμπα ταλαιπωρία με τους επί μακρόν τρυπημένους δρόμους, πρόσφατα ζήσαμε τα προβλήματα με τα εναέρια καλώδια από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ενώ πολύ σύντομα και αυτά τα νέα καλώδια θα ενοχλούν κάποια δέντρα τα οποία φυσικά και θα αποφασισθεί εύκολα να κοπούν.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.