Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 15:41

Τρία βίαια περιστατικά με θύματα μαθητές σε δρόμους του Παπάγου και του Χολαργού


Τρία περιστατικά βίαιων επιθέσεων καταγράφηκαν μέσα στο Φεβρουάριο σε μαθητές Γυμνασίου και σε ώρες που μετακινούνταν από και προς τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες. Δύο εξ αυτών σύμφωνα με την αναφορά που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην Κοινότητα Παπάγου κι ένα στο Χολαργό αρκετά κοντά στο Αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Σύμφωνα με πηγές του myxolargos/mypapagos.gr τα δύο περιστατικά αφορούσαν σε κλοπές χρημάτων και κινητών, ενώ το άλλο αφορούσε σε απόπειρα αρπαγής ενός κοριτσιού.

Το θέμα μετέφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο με ερωτήσεις τους προς τον Δήμαρχο στην πρόσφατη συνεδρίαση (23/2) οι κ.κ. Γ. Αυγερινός και Ν. Χαμηλοθώρη.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης ζήτησε από το Δήμαρχο «να παρέμβει στο ΑΤ και ΤΑ ώστε να γίνονται πιο εμπεριστατωμένες οι περιπολίες, όσες γίνονται», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η Δημοτική Σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε τρία βίαια συμβάντα σε ανήλικους μαθητές, ενώ υπενθύμισε τα περιστατικά που είχαν καταγραφεί και κατά το παρελθόν στην πόλη και είχαν τρομοκρατήσει για καιρό τους μαθητές. Επεσήμανε ότι τέτοια περιστατικά πρέπει να αντιμετωπίζονται στην αρχή τους, καταλήγοντας στην ερώτηση της αν η δημοτική αρχή είναι ενήμερη και τι προτίθεται να κάνει.

«Για τις ληστείες δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση. Προσωπικά δεν είχα ούτε και κάποια ανεπίσημη… Σίγουρα καλό είναι να γίνει ένα έγγραφο στην Αστυνομία και να τους πιέσουμε να κάνουν πιο πολλές περιπολίες», ανέφερε ο Δήμαρχος και έκλεισε το θέμα. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρωτοβουλία διαμαρτυρίας ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Γυμνασίου Παπάγου ήδη με το πρώτο περιστατικό, το οποίο άλλωστε αφορούσε σε μαθητές του σχολείου και καταγράφηκε στον εξωτερικό χώρο της Αγίας Σκέπης. Οι γονείς του Παπάγου συνέταξαν δύο επιστολές διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο και το Αστυνομικό τμήμα Παπάγου Χολαργού αντιδρώντας άμεσα στις αρχές Φεβρουαρίου οπότε και καταγράφηκε το πρώτο συμβάν, και κάλεσαν τους Συλλόγους των άλλων δύο Γυμνασίων της πόλης μας να συνυπογράψουν.

Το θέμα όμως στη συνέχεια πάγωσε μετά από παρέμβαση μελών του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Παπάγου Χολαργού με στόχο να συζητηθεί ξανά δύο εβδομάδες αργότερα στα όργανα της, ώστε να εκδοθεί μία νέα επιστολή συνολικά για την ασφάλεια των μαθητών για το οποίο, όμως δεν υπήρξε σχετική απόφαση. Έκτοτε το δευτεροβάθμιο όργανο των Συλλόγων Γονέων μπήκε στην περίοδο εργασιών για τις εκλογές ανάδειξης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 12 Μαρτίου, με μία μικρή αναφορά να γίνεται για τα περιστατικά στην Γενική Συνέλευση και οι όποιες αποφάσεις να μπαίνουν πλέον σε δεύτερο πλάνο.

Τα περιστατικά όμως βίας είτε μεταξύ ανηλίκων, είτε και κατά ανηλίκων είναι ένα φαινόμενο της εποχής, το οποίο δείχνει να παίρνει διαστάσεις και στην πόλη μας. Και για το θέμα, το μόνο σίγουρο είναι, ότι χρειάζονται άμεσες αντιδράσεις και όχι απλά ενημερωτικές ομιλίες.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.