Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 03:40

Ο γονείς του 1ου ΓΕΛ Χολαργού για τις συλλήψεις μαθητών στην Πάτρα


Δελτίο Τύπου: Καταγγελία για τη σύλληψη μαθητών στην Πάτρα.
Την Παρασκευή, 10/3/23, ενώ χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, καθημερινοί άνθρωποι, βρίσκονταν στους δρόμους, εκφράζοντας τη δικαιολογημένη αγανάκτησή τους για την περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής χάριν του κέρδους, η ελληνική αστυνομία συνέλαβε στην Πάτρα δύο μαθητές, ο ένας εκ των οποίων είναι ο Πρόεδρος του 15μελούς του 4ου Γυμνασίου της πόλης, που τελούσε υπό κατάληψη για την τραγωδία στα Τέμπη.
Η είδηση της σύλληψης των παιδιών μπορεί να πέρασε στα ψιλά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ωστόσο, δεν πρέπει να μας διαφεύγει η ουσία του γεγονότος: μία μόλις μέρα μετά από την ψήφιση στη Βουλή του Νομοσχεδίου για τη Σχολική Βία, που επιχειρεί να εντάξει σε αυτήν τις μαθητικές κινητοποιήσεις, παιδιά οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Πατρών γιατί διαμαρτύρονταν.
Οι μαθητές, μετά από πολιτικές παρεμβάσεις και τον σάλο που προκλήθηκε, αφέθηκαν ελεύθεροι. Πρέπει όμως να έχουμε τον νου μας. Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να ποινικοποιήσει τις διεκδικήσεις μας για μια καλύτερη ζωή! Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να φιμώσει τη φωνή και να περιχαρακώσει τα όνειρα των παιδιών μας!
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ Χολαργού

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.