Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 15:07

Έτσι, θα γίνει ο παράδρομος της Μεσογείων


Υπογράφηκε τη Δευτέρα (24/4) η σύμβαση για τη μελέτη ανάπλασης του παράδρομου της Μεσογείων. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο (25/4) η μελέτη αυτή χρηματοδοτείται κατά 95% από το πρόγραμμα "ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ" και το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου. Το κόστος της μελέτης ανέρχεται στα 256.000 ευρώ και θα παραδοθεί στα τέλη του 2023.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος θα υπάρξει διαβούλευση με τους καταστηματάρχες, τους κατοίκους αλλά και τις δημοτικές παρατάξεις.

Το μέτωπο της πόλης στη Μεσογείων που θα μελετηθεί είναι συνολικού μήκους 1,75 km περίπου, και στόχο έχει η μελέτη να διαμορφώσει μία αστική ανάπλαση με ενιαία αισθητική και νέα ταυτότητα. 

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση θα δημιουργηθεί ποδηλατόδρομος, θα γίνει διαπλάτυνση πεζοδρομίου, θα βελτιωθεί η υποδομή για την απρόσκοπτη κίνηση πεζών, θα αυξηθεί ο ωφέλιμος χώρος πεζών και θα επιδιωχθεί η καλύτερη διαχείριση στάθμευσης αυτοκινήτων με την σαφή οριοθέτηση και τον διαχωρισμό των θέσεων στάθμευσης, μακριά από το πεζοδρόμιο και τις προσβάσεις σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης.
 
Το έργο αυτό αφορά μόνο στη μελέτη, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να διερευνηθεί από την δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Οκτωβρίου ο τρόπος και η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου ανάπλασης.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.