Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 10:00

Ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Παπάγου Χολαργού; Πάντα λίγο πριν την κάλπη


Από το 2018 έχουν να δουν ασφαλτοστρώσεις οι δρόμοι στο Δήμο Παπάγου Χολαργού. Το καλοκαίρι εκείνο που σε λίγους μήνες την Άνοιξη του 2019 θα πραγματοποιούνταν οι δημοτικές εκλογές. Αυτή τη φορά ακόμη πιο κοντά στην εκπνοή της θητείας αναλαμβάνουν οι οδοστρωτήρες.

Είναι όπως φαίνεται για τη δημοτική αρχή μία συνταγή πετυχημένη και την ακολουθεί πιστά. Μπορεί να ταλαιπωρούνται οι δημότες με τις τεράστιες, επικίνδυνες τρύπες στους δρόμους της πόλης, αλλά το προεκλογικό καλοκαίρι ξέρουν ότι κάποιοι δρόμοι θα ασφαλτοστρωθούν, και όλα καλά…

Έτσι και φέτος λοιπόν, με δελτίο τύπου η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ξεκινήσει το συγκεκριμένο έργο μέσα στο Μάιο. Ο Δήμαρχος υπέγραψε τη σύμβαση με τον εργολάβο την περασμένη Δευτέρα (24/4) για το έργο που τελικά δε θα στοιχίσει «πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ», όπως είχε δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος θέλοντας να δείξει ότι πάει σε ένα μεγάλο έργο, αλλά μόλις 700 χιλιάδες και ούτε θα γίνει όλο το έργο άμεσα όπως αρχικά είχε αφήσει να εννοηθεί αλλά μόνο μέρος του έργου που αφορά στα 450.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο θα μεταφερθεί για το καλοκαίρι του 2024, σύμφωνα με την πρόσφατη αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η δημοτική αρχή δεν κατάφερε να αντλήσει χρηματοδότηση για το συγκεκριμένο έργο, παρότι ως γνωστό τα έργα οδοποιίας είναι από τα πιο δαπανηρά. Έτσι αναγκάστηκε να καταφύγει στο ταμείο του Δήμου, το οποίο όμως δεν βρίσκεται και στα καλύτερα του αν σκεφτεί κανείς ότι το 2017 διέθετε 11 εκατ. ευρώ και τώρα μόλις 2,4 εκατ. ευρώ, κι έτσι τελικά να διαθέσει ένα εξαιρετικά μικρό ποσό για ένα τέτοιο έργο.

Την ίδια περίοδο δεν είναι λίγοι οι δήμοι της Αττικής που απευθύνθηκαν στην Περιφέρεια ή και σε άλλους φορείς και κατάφεραν να αντλήσουν χρηματοδότηση, όπως οι Δήμοι Πειραιά, Σαλαμίνας, Καλλιθέας, Ιλίου, Αχαρνών, κ.ά ή Δήμοι που ενώ πήραν και χρηματοδότηση είχαν ήδη συγκεντρώσει χρήματα για αυτό το σκοπό κι έφτασαν σε τεράστια έργα όπως ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας με 4 εκατ. και το γειτονικό Χαλάνδρι που ξεκίνησε ασφαλτοστρώσεις με προϋπολογισμό άνω των 6 εκατ. ευρώ.

Και ο κατάλογος είναι μακρύς…

 

 

 

 

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.