Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 03:42

«Αυτόνομος Παπάγος», η νέα δημοτική κίνηση με στόχο τη δημιουργία Δήμου Παπάγου


Η ιδρυτική διακήρυξη της αυτόνομης δημοτικής κίνησης «Αυτόνομος Παπάγος» κυκλοφορεί αυτές τις μέρες σε κατοίκους της Κοινότητας κάνοντας γνωστή την έναρξη της διεκδίκησης για το διαχωρισμό του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και τη δημιουργία ξανά του αυτόνομου Δήμου Παπάγου.

Στο πολυσέλιδο κείμενο που κυκλοφορεί μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αναφέρονται οι σκοποί, οι στόχοι και το ιστορικό μέσα από τα οποία προκύπτει επιτακτική η ανάγκη ο Παπάγος να γίνει ξανά αυτόνομος Δήμος.

Όπως αναφέρεται, ο Παπάγος πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως, να πάψει να είναι μία ακόμα γειτονιά και δεκανίκι του Δήμου Χολαργού.

Είναι εμφανές ότι η συνεχής αλλαγή φυσιογνωμίας της Κοινότητας Παπάγου με τα πολυόροφα κτίρια που αντικατέστησαν τις μονοκατοικίες, η ελλιπής καθαριότητα και συντήρηση που έχει αλλάξει την εικόνα της πόλης, η αύξηση του προβλήματος της στάθμευσης στην κάτω ζώνη κ.ά έχουν κινητοποιήσει τους Παπαγιώτες.

Όπως και οι τελευταίες επιλογές της δημοτικής αρχής για το ελαφάκι, για την πλατεία Φλωρίνης, που σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, έφεραν όπως φαίνεται κάποιους στο σημείο να αναλάβουν την πρωτοβουλία εκπροσώπησης των συμφερόντων του Παπάγου.

Η διακήρυξη φέρει ημερομηνία 1ηΜαρτίου 2024 και είναι το πρώτο βήμα. Εν αναμονή των εξελίξεων και μίας δια ζώσης παρουσίασης της αυτόνομης κίνησης όπου θα παρουσιαστούν τα ηγητικά στελέχη.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.