Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 17:00

91 Δήμοι ίδρυσαν το "Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων"


Στο πλαίσιο του Φόρουμ του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού με θέμα "ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ & ΑΝΘΕΚΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ- To μέλλον της Αυτοδιοίκησης" που πραγματοποιήθηκε στην Αργυρούπολη το διήμερο 11 και 12 Μαρτίου 2024, δημιουργήθηκε το «Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων».
"Με τη συμμετοχή 91 Δήμων, ανάμεσά τους και ο Δήμος Παπάγου Χολαργού ως ιδρυτικό μέλος, ξεκινά μια νέα προσπάθεια, ένα νέο εργαλείο παρέμβασης με συγκεκριμένη πρόταση: «Εργαλεία, χρηματοδοτήσεις, υλοποίηση». Το Δίκτυο, θα εκπονεί τις μελέτες, οι οποίες θα εγκρίνονται από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων – Μελών και εν συνεχεία αυτές θα κοινοποιούνται στην πολιτεία, όχι μόνο για χρηματοδότηση, αλλά για να είναι γνώστες όλοι για τις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης", έγραψε ο Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.
 
«Προχωράμε στη δημιουργία του πρώτου δικτύου πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία που γεννιέται μέσα από το 3ο FORUM του ΣΠΑΥ με τη συμμετοχή δεκάδων δήμων, που πλέον, όλοι μαζί, διευρύνουμε την οικογένεια του ΣΠΑΥ, δημιουργώντας έναν μεγάλο αυτοδιοικητικό βραχίονα για την πρόληψη σε τοπικό επίπεδο και κυρίως για την ανθεκτικότητα των πόλεών μας σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την εκάστοτε κυβέρνηση. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς!», τόνισε σε μήνυμά του ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.