Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 10:50

Πως η Google καταγράφει κάθε μας δραστηριότητα!

infoboost1

Γνωρίζετε ότι η πιο γνωστή μηχανή αναζήτησης στο Internet η Google πιθανόν να καταγράφει κάθε σας δραστηριότητα εν αγνοία σας;
Οι φωτογραφίες σας, οι τοποθεσίες που έχετε επισκεφτεί , οι αναζητήσεις σας στο internet, οι επαφές σας, το ημερολόγιό σας καθώς και τα βίντεο που παρακολουθείτε στο YouTube πιθανόν να καταγράφονται και να αποθηκεύονται από τη Google. Όταν αυτή η καταγραφή γίνεται εν γνώση είναι θεμιτή. Όμως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι αυτά τα δεδομένα τα μοιράζονται με τη Google εν αγνοία τους.

Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσουμε τους κινδύνους της καταγραφής των δεδομένων αυτών και πώς να απαλλαγείτε από αυτή.

Αν νομίζετε ότι δεν σας αφορά, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Η Google, έχοντας επικρατήσει πλέον με το Android στην αγορά των smartphones με 84% στο δεύτερο τετράμηνο του 2014, με το Google Search στην αγορά των μηχανών αναζήτησης με 58%, με τον Google Chrome στην αγορά των internet browsers με 22% και με το Gmail στην αγορά των public e-mail provider με 40%, βρίσκετε αναμφίβολα μες τη ζωή και τη καθημερινότητά όλων μας!

Οι κίνδυνοι

Τόσο με αυτές τις εφαρμογές αυτές όσο και με τα άλλα της προγράμματα (Street cars, Google plus κ.α) η Google βρίσκεται στη πρωτοκαθεδρία στην αγορά συλλογής πληροφοριών. Πληροφορίες που στην καλύτερη των περιπτώσεων χρησιμοποιούνται για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας χρήσης των προγραμμάτων της ενώ στη χειρότερη μπορεί να διαμοιράζονται με άλλες εταιρείες ή υπηρεσίες εν αγνοία μας.
Όμως ακόμα κι αν εμπιστευόμαστε τη Google με τα δεδομένα μας, τι γίνεται αν πέσουμε θύμα κλοπής του κινητού, του laptop ή του λογαριασμού μας της Google;

Σε αυτή τη περίπτωση ο δράστης ενδεχομένως να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες αυτές τις πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου πληροφοριών όπως εάν μένουμε μόνοι μας, πότε λείπουμε από το σπίτι, τις συνήθειές μας καθώς και πληροφορίες για την οικογένειά μας κτλ.
Διακοπή της καταγραφής

Ο κάθε χρήστης μπορεί να διαπιστώσει και να διαχειριστεί ποια δεδομένα μοιράζεται με τη Google πηγαίνοντας στο λογαριασμό του στην Google στο www.google.gr, ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία:

INFB1

INFB2

INFB3

INFB4

Παρότι αυτές οι διαδικασίες θα σας εξασφαλίσουν την διακοπή καταγραφής των δεδομένων σας από τη Google, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σε τι όρους συμφωνείτε όταν η Google σας εμφανίζει κατά καιρούς μηνύματα στα κινητά και τους υπολογιστές σας καθώς μπορεί να ενεργοποιηθούν και πάλι οι καταγραφές. Επιπλέον, αν απενεργοποιήσετε τη καταγραφή της Google, θα πρέπει να φροντίζετε μόνοι σας για το backup των δεδομένων σας.

Αν χρειαστείτε περεταίρω βοήθεια, αλλά και για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημά του Η/Υ σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην Infoboost στο 210 65 43 325.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.