Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 03:09

Προετοιμασίες για μια δεξίωση γάμου


myxolargos wedding reception

Το καλοκαίρι είναι η εποχή των γάμων στην Ελλάδα, που σημαίνει ότι τώρα είναι η περίοδος που τα μελλόνυμφα ζευγάρια σχεδιάζουν το γάμο τους. Τι σημαίνει σχεδιασμός γάμου στη σημερινή εποχή; Από κάτι πολύ απλό, μέχρι κάτι πολύ περίπλοκο - ανάλογα με τις επιθυμίες και το διαθέσιμο κονδύλι του κάθε ζευγαριού. Οπότε ανάλογη είναι και η επένδυση χρόνου από πλευράς του ζευγαριού. Αν το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να βρουν ρούχα και εκκλησία ή δημαρχείο, τότε σίγουρα ο σχεδιασμός δεν είναι περίπλοκος. Αν όμως το πρόγραμμα περιλαμβάνει δεξίωση γάμου με πολλούς καλεσμένους, τότε ο σχεδιασμός γίνεται πιο απαιτητικός και μπορεί να χρειαστεί και η υποστήριξη ενός επαγγελματία wedding planner.

Αν είστε λοιπόν σε φάση σχεδιασμού του γάμου σας, μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις που θα πάρετε είναι ο χώρος που θα διοργανώσετε το γάμο σας. Πριν αρχίσετε να βλέπετε διάφορους χώρους, είναι σημαντικό να έχετε ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα. Πρώτον πόσα χρήματα θέλετε να διαθέσετε. Δεύτερον πόσους καλεσμένους θα έχετε. Τρίτον πώς φαντάζεστε τη δεξίωση - καθιστό δείπνο, cocktail party, κλπ. Και το σημαντικότερο πότε θέλετε να παντρευτείτε. Αν έχετε απαντήσεις σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε διάφορους χώρους και να τους αξιολογείτε με βάση αυτά τα κριτήρια.

Τι άλλο πρέπει να προσέξετε; Μην επιλέξετε ένα χώρο που τον νιώθετε σαν συμβιβασμό ως προς την αισθητική σας, πιστεύοντας ότι θα το σουλουπώσετε με τη διακόσμηση. Θα καταλήξετε να ξοδέψετε περισσότερα και πάλι θα στενοχωρηθείτε. Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε τι προσφέρει ο κάθε χώρος από πλευράς υπηρεσιών και ποιες από αυτές περιλαμβάνονται στο κόστος. Ρωτήστε αν υπάρχουν περιορισμοί στην επιλογή των συνεργατών ή στις επεμβάσεις που μπορείτε να κάνετε στο χώρο. Κάτι άλλο που πρέπει να σκεφθείτε είναι η απόσταση μεταξύ του χώρου που θα επιλέξετε και του χώρου που θα έχετε την τελετή. Αποφύγετε να ταλαιπωρήσετε τους καλεσμένους σας με μακρινές μετακινήσεις. Όσο πιο κοντά είναι οι δύο χώροι τόσο πιο εύκολα γίνονται τα πράγματα.

Μόλις επιλέξετε και κλείσετε το χώρο της δεξίωσης ή του πάρτι, τότε μπορείτε να αρχίσετε να προγραμματίζετε και όλα τα υπόλοιπα - dj για πάρτι, διακόσμηση, φωτισμοί, φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το χώρο με όλους τους συνεργάτες. Μόνο έτσι θα είστε σίγουροι ότι τίποτε δε σας έχει ξεφύγει.
Πάνω από όλα μην αφήνετε το άγχος να σας καταβάλει και επιτρέψτε στον εαυτό σας να απολαύσει αυτή τη διαδικασία!


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.