Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 10:19

Στο εργοτάξιο-1ο Λύκειο Χολαργού επιστρέφουν τη Δευτέρα οι τελειόφοιτοι του


Έντονη η ανησυχία των γονέων εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων, εντονότερη όμως καταγράφεται και μέσω μηνυμάτων στο myxolargos/mypapagos.gr των γονέων του 1ου Λυκείου Χολαργού.

Ανησυχία που μέχρι τελευταία στιγμή είχε εκφράσει το Σύλλογος Γονέων του σχολείου για τα έργα που επρόκειτο να ξεκινήσουν, λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία λόγω κορωνοιού. Οι γονείς επιβεβαιώθηκαν απόλυτα δυο μήνες μετά, όταν τότε δήλωναν ότι οι συνθήκες στις οποίες θα επέστρεφαν τα παιδιά και λίγο πριν τις Πανελλήνιες εξετάσεις θα επιβαρύνονταν πολύ περισσότερο από τα έργα που παράλληλα είχε αποφασίσει Δήμαρχος και Διεύθυνση του σχολείου, να προχωρήσουν.

Η τεράστια ανησυχία για το κουδούνι της Δευτέρας, όπως φαίνεται τελικά, ώθησε σε αλλαγή της θέσης της Διεύθυνσης του Σχολείου και των διδασκόντων με την πρώτη κα Ιφιγένεια Σχιστού, να στέλνει επιστολή στο Δήμαρχο με αίτημα τη διακοπή των έργων, διότι όπως διαφάνηκε δεν μπορεί να πραγματοποιείται το μάθημα και ταυτόχρονα οι εργασίες στο εργοτάξιο εντός του σχολείου, αναφέρει στην επιστολή της.

Για το θέμα της έναρξης των εργασιών μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς είχαν ζητήσει και οι Δημοτικές Σύμβουλοι Σιώτου, Χαμηλοθώρη την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τώρα λοιπόν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, δείχνουν να μην είναι διατεθειμένοι πλέον να στηρίξουν την απόφαση του Δημάρχου για μάθημα και εργασίες στον ίδιο χρόνο και έστω με καθυστέρηση να ασπάζονται τη θέση του Συλλόγου Γονέων του σχολείου που δήλωναν υπέρ του έργου, αλλά όπως προβλέπεται, οι εργασίες να πραγματοποιούνται σε περιόδους που το σχολείο παραμένει κλειστό.

Το σχολείο όπως ήταν επόμενο, αλλά και όπως είχε προβλέψει του myxolargos/mypapagos.gr δεν μπορεί να είναι εξεταστικό κέντρο και οι υποψήφιοι του, της Γ' Λυκείου θα εξεταστούν στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού.

Όσο για την επανέναρξη της Δευτέρας, οι μαθητές του 1ου Λυκείου Χολαργού έχουν να αντιμετωπίσουν το άγχος τους για τις εξετάσεις που έρχονται και θα γίνουν κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες. Μαζί με το φόβο τους για τον ιό που εξακολουθεί να κρύβεται στην κοινότητα και τους όρους της καθαριότητας και της κοινωνικής απόστασης που αυστηρά θέτει το Υπουργείο Παιδείας "σκονισμένους" και "σκαμμένους" μέσα στο γιαπί της Καραϊσκάκη.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.