Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 02:12

Στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης το... "τείχος του Βερολίνου" της Πίνδου


tixosverolinou

Στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης καταλήγει τελικά η αμφισβητούμενη από πολλούς Μελέτη Βιώσιμης Κινητικότητας που εκπόνησε η δημοτική αρχή, αφού πρόκειται για μια κλασική κυκλοφοριακή μελέτη, όπως επικαλούνται με τις υπογραφές τους 215 κάτοικοι των οδών Υμηττού, Ναυαρίνου, Εθνικής Αμύνης, Β. Μελά και Κανάρη.

Οι υπογράφοντες κάτοικοι έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον Συνήγορο του Πολίτη και αυτός στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, με την οποία ουσιαστικά θέτουν το ερώτημα: μπορείς να πληρώνεις μελέτη με τίτλο Βιώσιμη Κινητικότητα και να παραλαμβάνεις μια κλασική κυκλοφοριακή μελέτη που δεν λύνει κανένα από τα κυκλοφοριακά προβλήματα;

Να θυμίσουμε ότι η μελέτη αυτή έχει αμφισβητηθεί έντονα στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ η Β’ φάση της είχε ανακοινωθεί ότι θα συζητηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση. Μετά όμως από την έντονη διαμαρτυρία κατοίκων Παπάγου και Χολαργού που απευθύνθηκαν στο Συνήγορο του Πολιτη και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, φαίνεται ότι η συζήτηση αναβλήθηκε επ’ αόριστον.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η διαμπερής κυκλοφορία που επιβαρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό αρκετές γειτονιές του δήμου μας και η οποία σαφώς μπορούσε να αντιμετωπιστεί με μια πραγματική Μελέτη Βιώσιμης Κινητικότητας που θα αποθάρρυνε την μετακίνηση με Ι.Χ.

Το θέμα έχουν θέσει επανηλλειμμένως στο δημοτικό συμβούλιο, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κουγιουμτζόπουλος και Στάππας και έχουν καταψηφίσει την μελέτη ακριβώς επειδή δεν πρόκειται για Μελέτη Βιώσιμης Κινητικότητας, αλλά για κλασική κυκλοφοριακή μελέτη σημειακών παρεμβάσεων, όπως έχουν χαρακτηριστικά τονίσει.

Ωστόσο οι 215 κάτοικοι έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της διαβούλευσης, αναμένοντας επίσημες απαντήσεις που ποτέ δεν πήραν, την επόμενη φάση διαβούλεσης στην οποία ποτέ δεν προσκλήθηκαν, αλλά και συνάντηση με τον ίδιο τον Δήμαρχο ο οποίος μέχρι στιγμής και μετά από τόσους μήνες ακόμη δεν τους έχει δεχτεί.

Οι ίδιοι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι ένα χρόνο πριν δημοσιοποίησαν εκτενή επιστολή τους μέσω του myxolargos/mypapagos.gr περιγράφοντας αναλυτικά το πρόβλημα της διαμπερούς κυκλοφορίας στη γύρω περιοχή της Ναυαρίνου απευθυνόμενοι προς τη Δημοτική Αρχή. Ένα χρόνο μετά αρκετά απογοητευμένοι από τις λύσεις που δεν δόθηκαν προχώρησαν στο επόμενο βήμα. Διαβάστε όλο το χρονικό της δράσης των συγκεκριμένων πολιτών όπως καταγράφεται και στο γνωμοδοτικό κείμενο του Συνηγόρου του Πολίτη:

epitheoritesepitheoritesa

epitheoritesb

epitheoritesc

epitheoritesd

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.