Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 17:41

Fiber to the home με ξύλινους στύλους στου Παπάγου, η μόνη λύση


Ως μοναδική λύση παρουσίασε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο την τοποθέτηση των ξύλινων στύλων για την παροχή οπτικών ινών κυρίως για την Κοινότητα Παπάγου. Στους στενούς, μικρούς δρόμους με τις μονοκατοικίες η εταιρεία δεν μπορεί να τραβήξει το υπόγειο δίκτυο μέχρι το κτίριο, οπότε καταφεύγει στη λύση της τοποθέτησης ξύλινου στύλου για κάθε σπίτι χωριστά, εξήγησε. 

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε από τη Δημοτική Σύμβουλο Μ. Σιώτου, απάντησε: «Είμαστε από τους λίγους δήμους που έχουμε ξεκινήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και έχουμε φτάσει να έχουμε σχεδόν σε κάθε σπίτι, να μπορεί το κάθε σπίτι να συνδεθεί με το δίκτυο fibertothehome. Σε μικρά στενά του Παπάγου υπάρχει αυτή η ιδιαιτερότητα, ότι δεν μπορούνε να μπούνε με άλλο τρόπο και βάζουν τις συγκεκριμένες κολώνες. Αλλά δεν είναι μόνο ο δικός μας Δήμος και σε άλλους δήμους που θα έχουν αντίστοιχα προβλήματα και θα έχουνε στενούς δρόμους και μικρές κατοικίες θα γίνεται παρόμοια λύση τέτοιου προβλήματος».

Η κα Σιώτου μετέφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τις έντονες διαμαρτυρίες πολλών δημοτών, ρωτώντας επιπλέον το Δήμαρχο τι σκοπεύει να κάνει για την άναρχη τοποθέτηση των ξύλινων στύλων μέσα στην πόλη. Σε αυτό το σκέλος της ερώτησης της απάντησε δεν πήρε.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.