Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 13:55

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Στην Πολεοδομία το θέμα της αφύλαχτης οικοδομής στα σχολεία Παπάγου


Με δελτίο τύπου ενημέρωσαν τα μέλη της δημοτικής παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" για την καταγγελία που κατέθεσαν στην Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων σχετικά με την αφύλαχτη οικοδομή της Ιατρικής Βιβλιοθήκης που αποτελεί κίνδυνο για όλους τους μαθητές των παρακείμενων σχολείων του Παπάγου και όχι μόνο.

Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι μαθητής σχολείου του Χολαργού τραυματίστηκε βαριά, όταν έπεσε από την αφύλαχτη οικοδομή. Μετά το γεγονός οι ιδιοκτήτες υποχρεώθηκαν στην επισκευή της περίφραξης και τοποθέτηση πάνελ στο ημιτελές κτίριο, όμως αυτά καταστράφηκαν ξανά και η διέλευση στο χώρο, αλλά και στην οικοδομή είναι εκ νέου... ελεύθερη!

 

Διαβάστε το δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης που ακολουθεί:

Καταγγελία στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων κατέθεσαν μέλη της δημοτικής παράταξης «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» για το αφύλακτο κτίριο της Ιατρικής Βιβλιοθήκης την Δευτέρα (13/3/23), ώστε να μεταβούν στελέχη του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών για αυτοψία με στόχο τη σύνταξη σχετικής έκθεσης, αλλά και καθορισμού των παρεμβάσεων που οφείλουν να κάνουν οι ιδιοκτήτες.

Το ημιτελές κτίριο της Ιατρικής Βιβλιοθήκης πίσω από τα σχολεία του Παπάγου συνεχίζει να είναι αφύλακτο, εκτεθειμένο και παγίδα θανάτου για τα παιδιά μας. 

Συμφωνήσαμε όλοι πρόσφατα "να μην ξεχνάμε"!Το ατύχημα του νεαρού μαθητή το περασμένο καλοκαίρι στον χώρο αυτό, δεν είναι δυνατόν να έχει ήδη ξεχαστεί από κάποιους και μάλιστα βασικούς αρμόδιους!

Η ασφάλεια των παιδιών μας δεν μπορεί να σταματά στην ανταλλαγή επιστολών.

Καλούμε τον Δήμαρχο να παρέμβει, ώστε η αυτοψία και η έκθεση να διενεργηθούν άμεσα και στη συνέχεια να κινηθεί μέσω της δικαστικής οδού σύμφωνα με όσα επιτάσσει ο Νόμος, εξ ονόματος των δημοτών Παπάγου Χολαργού.

Η έξοδος των παιδιών μας παραμένει μια επικίνδυνη υπόθεση. Όπως και η μετάβαση τους στις εξωσχολικές δραστηριότητες απογευματινές ώρες στους σκοτεινούς δρόμους, καθώς πρόσφατα καταγράφηκαν και επιθέσεις από συμμορίες ή μεμονωμένα παραβατικά άτομα με συνέπεια μικροκλοπές και τρομοκράτηση. 

Και όπως φαίνεται παρά τις συνεχείς κραυγές αγωνίας των γονιών η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παπάγου Χολαργού «δεν ήξερε», «δεν είχε ενημερωθεί επισήμως». Απαντήσεις που και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δίνει και σε εμάς.

Η ασφάλεια των δημοτών και πολύ περισσότερο των παιδιών είναι αρμοδιότητα του Δήμου που στοιχειοθετείται από τη σύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας (Νόμος 5003/2022).

Η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου επέλεξε να δαπανά 250.000 ευρώ ετησίως σε μία παντελώς αναποτελεσματική ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, ενώ θα μπορούσε να προσλάβει 18 Δημοτικούς Αστυνόμους, που να εκτελούν τρεις βάρδιες επί 24ώρου και προτιμά να αφήνει τα παιδιά μας εκτεθειμένα και ανυπεράσπιστα.

Η αγωνία της μάνας που πρόσφατα συμπυκνώθηκε στο μήνυμα «στείλε μου όταν φτάσεις» δεν αφορά μόνο στο ταξίδι. Τα παιδιά μας πρέπει να κινούνται ελεύθερα και να είναι ασφαλή στα σχολειά τους, στο δρόμο, στις πλατείες, στα πάρκα, παντού!

 

Διαβάστε περισσότερα για την ασφάλεια στο  https://8protaseis.com/category/ασφαλεια/

 

«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.